Ingrediënten

  • 100 g Hollandse garnalen
  • 25 gram geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel fijngehakte verse koriander
  • 1 el citroensap
  • nacho-tortillachips
  • ringetjes bosui

Bereiding

Schep door de Hollandse of roze garnalen de geraspte belegen kaas, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander en 1 eetlepel citroensap. Schep de garnalensalade op nacho-tortillachips en garneer met ringetjes bosui.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.