Ingrediënten

  • ca. 300 g Alaska gravad laks in plakken
  • 100 g roomkaas
  • 1 el honing
  • 1 el pittige mosterd
  • 1 el fijn gehakte dille
  • extra takjes dille om te garneren
  • zout en peper uit de molen
  • 2 stengels bosui, gewassen, met groen er aan
  • ¼ komkommer
  • 100 g geroosterde rode paprika, uitgelekt uit pot
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd
  • ca. 6 rijstvellen (iets extra omdat ze snel scheuren)

Ook te bereiden met…

  1. Roer de roomkaas los. Meng er de honing, mosterd en dille door. Breng op smaak met een snuf zout en peper

  2. Snij de bosuien in 3 stukken. Snij elk stuk over de lengte doormidden en in dunne repen. Halveer de komkommer over de lengte. Halveer beide stukken nogmaals over de lengte. Er liggen vier plakken komkommer op je snijplank. Snij elke stuk in dunne lange repen. Gebruik de zaadlijsten niet. Daardoor wordt de rol te vochtig.

  3. Dep de geroosterde paprika droog en snij de stukken in lange repen.

  4. Zet een ruime kom met lauwwarm water klaar. Dompel één rijstvel onder tot deze zachter is. Dit duurt ca. 30 sec.

  5. Leg één rijstvel op een schone natte theedoek. Spreid goed uit. Leg de zalm in het midden dakpansgewijs neer. Laat onder en boven 2 cm rijstvel vrij. Verdeel op de zalm een lepel saus. Verdeel de groenten op het midden van de saus en bestrooi met pijnboompitten. Draai de theedoek met rijstvel een kwartslag. Trek de uiteinden van het rijstvel over de vulling heen en rol op tot halverwege. Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder. Maak er zo 4. Bewaar op een plat bord. Leg de rollen niet tegen elkaar aan. Ze plakken anders aan elkaar vast. 

  6. Snij voor het serveren doormidden.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.