Ingrediënten

  • 500 gr zalmfilet
  • 800 gr kruimige aardappels
  • 1 bakje Maza hoemoes koriander-limoen
  • 1 courgette
  • 2 el kappertjes
  • stukje oude kaas
  • 1 limoen
  • verse koriander

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil, snijd en kook de kruimige aardappels totdat ze gaar zijn. Giet de aardappels af en laat ze uitdampen.
  3. Stamp de aardappels fijn en voeg, op één eetlepel na, het hele bakje hoemoes koriander-limoen toe. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout.
  4. Neem een ruime ovenschaal en bedek de bodem met de aardappelpuree.
  5. Snijd de courgette in gelijke plakjes en verdeel deze dakpansgewijs over de aardappelpuree. Doe hetzelfde met de zalmfilet.
  6. Garneer met kappertjes en geraspte oude kaas.
  7. Plaats de ovenschaal ongeveer 15 minuten de voorverwarmde oven.
  8. Garneer de ovenschotel met geplukte verse koriander, partjes limoen en nog een beetje extra hoemoes.

 

 

Bron
Maza.nl

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.