Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g kruimige aardappelen
  • 500 g oranje paprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 l visbouillon
  • 400 g gerookte zalmplakken
  • 100 g Hollandse garnalen
  • verse dille

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Hak de ui en knoflook heel fijn, schil de aardappel en snijd deze in heel kleine blokjes en maak de paprika’s schoon en snijd ook deze in kleine blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook op een laag vuur glazig. Schep de aardappel, paprika en tijm erdoor en bak alles nog 2-3 minuten. Voeg de visbouillon toe en kook de groenten in 10 minuten gaar. Pureer de aardappel/paprika in de bouillon met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Laat de soep nog heel even zachtjes doorwarmen, maak de soep verder op smaak met zout en versgemalen.
  3. Leg de gerookte zalm en de Hollandse garnalen in de borden/kommen en schep de hete soep op de vis. Strooi er tenslotte wat fijngesneden dille in en serveer direct.

Lekker met vers afgebakken brood. En eventueel wat los geroerde crème fraîche.

Tip

  • Als er geen oranje paprika’s zijn kun je ook rode en gele paprika’s gebruiken, dit maakt ook een oranje soep.
  • Deze snelle groenten/vissoep is ook makkelijk te maken met stevige witvis als kabeljauw of koolvis, laat de witvis wel even in de soep meekoken.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.