Ingrediënten

  • 300 g krabvlees (van ongeveer 1 kg krabklauwen)
  • 100 ml melk
  • 50 g ricotta
  • zout en peper, versgemalen
  • 300 g pasta (pappardelle, spaghetti, linguine)
  • 50 g verse Parmezaan

Bereiding

  1. Verwarm de melk in een kleine pan met dikke bodem. Neem de pan van het vuur, voeg de ricotta toe en meng tot een gladde room. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
  2. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente volgens de gebruiksaanwijzing, giet het water af.
  3. Schep de pasta om met de ricottaroom, het krabvlees en geraspte Parmezaan.
  4. Dien de pasta direct op met geraspte parmezaan en versgemalen peper erover.

Tip

Dit is een heel simpel, makkelijk te maken pastagerecht, dat je als lunch of diner kunt serveren.

 

Bron
Gone Fishing - Mikkel Karstad

Krab

Krab behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat lichaamsschild. In Europa is de Noordzeekrab een ware delicatesse.

Alles over Krab

Krab

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
354 kj
Vetten:
1.40 g.
Eiwitten:
17.00 g.