Ingrediënten

  • 500 g (diepvries) zalmfilet
  • 200 g (diepvries) tuinbonen
  • 250 g broccoli, in roosjes
  • 200 g peultjes of sugarsnaps,
  • peper en zout, versgemalen
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst
  • 75 g cashewnoten

Bereiding

  1. Laat de zalmfilet even ontdooien als deze uit de diepvries komt. Snijd de vis in blokjes van 5 cm en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met peper en zout.
  2. Kook de tuinbonen en broccoli 5 minuten en voeg de laatste 3 minuten de peultjes of sugarsnaps toe. Spoel de groenten in een zeef onder koud water en laat ze uitlekken.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Rooster hierin de cashewnoten en schep ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe. Schep de zalmblokjes, knoflook en citroenrasp erdoor en roerbak 3 minuten. Schep de groenten er voorzichtig door en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi het gerecht met de noten.

Serveer er tagliatelle of rijst bij.

Tip

Gebruik roerbakolie of chiliolie voor een wat pittigere smaak!

Wijntip

Altijd goed: zalm, groene groenten en Riesling d’Alsace.

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.