Ingrediënten

  • 500 g (diepvries) witte tonijnsteaks, ontdooid en gegaard in olijfolie met verse kruiden, gemalen peper en zeezout
  • 200 g uitgebakken plakjes ontbijtspek
  • 4 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 2 el tomatenketchup
  • 2 uien, in ringen gesneden, de helft licht gebakken, andere helft rauw
  • 4 plakken tomaat
  • 2 mini augurken, in dunne plakken gesneden
  • Knisperige blaadjes gemengde sla
  • 4 krokant gebakken plakken ambachtelijk brood

Bereiding

  1. Ontdooi de tonijn ruim van tevoren in de koelkast.
  2. Kruid de tonijnsteaks met peper en zout, bestrijk ze met olijfolie en laat dit even intrekken.
  3. Gaar de tonijnsteaks in 2 minuten in olie op 100ºC en laat ze vervolgens afkoelen in de olie. Snijd de steaks daarna in dunne plakken.
  4. Bak in de tussentijd de helft van de uienringen lichtbruin. Verwarm de uitgebakken spekplakjes in de oven.
  5. Bestrijk de helft van de broodplakken met mosterd en mayonaise. Bedek de broodplakken met een lepeltje tomatenketchup, wat sla blaadjes en 2 plakjes krokant ontbijtspek. Leg hierop de tonijn en vervolgens een plak tomaat, de gebakken ui, de rauwe uienringen en de augurk.
  6. Tot slot nog een beetje tomatenketchup en als laatste weer een geroosterde boterham erbovenop.
Bron
Anova Seafood (www.anovaseafood.nl)

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.