Laatst bekeken

  • Geen
 

Vol Omega3

5 heerlijke recepten vol Omega3

 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Vis en Seizoenen

Vissers en visspecialisten doen er alles aan, om ons dagelijks zo vers mogelijke vis aan te bieden. Maar vis is een echt seizoensproduct. Hoewel je het hele jaar door vis kunt eten, kun je beter niet het hele jaar door elke vissoort eten. Door schommelingen in de aanvoer en de invloed van het seizoen is het aanbod wisselend. Maak daarom jouw uiteindelijke keuze in de winkel en kies voor een vis van het seizoen. Kijk op onderstaande kalender of vraag je visspecialist welke vis in het seizoen is. Zo zorgen wij samen voor gezonde visstanden, nu en in de toekomst!


Vis en Seizoenen kalender

wandplaat vis en seizoenen

Op deze wandplaat is precies te zien wanneer je welke vis goed kunt eten. Klik op de afbeelding om deze te dowloaden (871 Kb)

Verantwoorde vis

Wij willen niet alleen nu maar ook in de toekomst kunnen genieten van vis. Daarom moeten vissers, de overheid en de consument nu al samenwerken aan een verantwoorde visserij. De overheid en vissers doen dit door middel van nieuwe vistechnieken, het handhaven van strenge regelgeving en de ingestelde vangstquota. Jij kunt ook een steentje bijdragen door duurzaam gevangen vis en seizoensvis te kopen.

Meer over verantwoorde vis