Broccolischotel met koolvis

Koolvis

Broccolischotel met koolvis

 

Waardering

3.5/5
Type gerecht:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
30 - 45 min
Verkrijgbaarheid:
Goed
Aantal personen:
4 personen
Energie:
320 kCal | 1345 kJ
 

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de broccoli in water met zout in 4 minuten beetgaar. Meng de zuivelspread met de knoflook, de kaas en peper naar smaak.

Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Doe de broccoli met de koolvis in een ovenschaal. Verdeel het room-kaasmengsel erover. Bestrooi met het amandelschaafsel.

Bak de broccolischotel in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Lekker met gebakken of gekookte aardappelen.

Ingrediënten

  • 600 g koolvisfilet, in blokjes
  • 600 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes
  • 200 g zuivelspread naturel
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el amandelschaafsel

Variatietips

Vervang de broccoli door spruitjes of bloemkool. Voeg ook eens gekookte krieltjes of penne (pasta) toe en verdeel er een extra portie van het room-kaasmengsel over.

 

Ook lekker

Broodje haring

Broodje haring

Lunchgerecht

4/5
 
 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Koolvis

Koolvis

Pollachius pollachius

Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens). Het vlees van de witte koolvis is losser dan die van de zwarte. Ook de smaak is verschillend. Alaska pollack is de benaming voor de koolvis die ter hoogte van Alaska in de Noord-Pacific wordt gevangen. Witte koolvis heeft als bijnaam 'mooie meid'.
Koolvis wordt over het algemeen na vangst snel verwerkt aan boord tot een diepvriesproduct zoals vissticks. Maar er is nog meer mogelijk met deze smakelijke witvis. Neem maar eens een kijkje bij de recepten met koolvis!


Verkrijgbaarheid

Maanden jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Verkrijgbaarheid Goed Goed Kuitperiode Mager Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed

Legenda

seizoen gesloten
kuit periode
mager
goed

Vangstgebied

  • 27-3 - Oostzee
  • 27-4 - Noordzee
 

Koolvis

De rug is donkergroen, de flank en buik zijn dof zilverkleurig. De zijlijn is vrijwel recht. De maximale lengte is 1,2 m.


Koken met Koolvis

Het vlees van koolvis is stevig en verend en lijkt op kabeljauw. Van witte koolvis kunnen dezelfde producten gemaakt worden als van kabeljauw.


Voedingswaarden

Per 100 gram onbereid product:

  • 436 kJ
  • 104 kCal
  • 1 g vet
  • 22 g eiwit