Italiaanse ovenschotel met tongscharfilet

Tongschar

Italiaanse ovenschotel met tongscharfilet

 

Waardering

3.5/5
Type gerecht:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20 - 30 min.
Verkrijgbaarheid:
Goed
Aantal personen:
4 personen
Energie:
155 kCal | 650 kJ
 

Bereiding

1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verdeel de tomaat met de sjalot en de rozemarijn over de bodem van een lage ovenschaal of 4 eenpersoonsovenschaaltjes.

2 Leg de tongscharfilets op de tomaat. Schenk de wijn erbij en dek de schaal af met de aluminiumfolie.

3 Schuif de tongscharfilet 12-15 min in de voorverwarmde oven, tot de vis net gaar is.

Ingrediënten

  • 4 tongscharfilets (600 g)
  • 3 trostomaten
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 el rozemarijn, fijngehakt
  • 150 ml droge witte wijn

Serveertip


Tip Deze ovenschotel is ideaal voor een drukke doordeweekse avond of voor een diner met gasten. Bereid de ovenschaal voor en bewaar afgedekt met aluminiumfolie tot gebruik in de koelkast. Reken op 5 extra ovenminuten als de schaal meteen uit de koelkast in de oven gaat.

Serveertip Lekker met gekookte aardappelen en broccoli of jonge slamelange met knoflookdressing.

 

Ook lekker

 
 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Tongschar

Tongschar

Microstomus kitt

Tongschar is te verkrijgen in gezouten en gedroogde vorm. Ondanks zijn naam is de tongschar geen familie van de tong maar behoort de tongschar tot de scholachtigen. De vis wordt ook wel neustong genoemd.

 


Verkrijgbaarheid

Maanden jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Verkrijgbaarheid Goed Goed Kuitperiode Kuitperiode Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed

Legenda

seizoen gesloten
kuit periode
mager
goed

Vangstgebied

  • 27 - Noordoostelijk deel Atlantische Oceaan
  • 27-4 - Noordzee
 

Tongschar

De kleur is oranjebruin, de onderzijde is wit. De tongschar heeft een kleine kop en een zeer kleine bek met vlezige lippen. De maximale lengte is 70 cm.


Koken met Tongschar

Tongschar is een gewaardeerde vissoort met een fijne smaak. Tongschar kan worden gestoofd, gebakken, gefrituurd of gegrild.


Voedingswaarden

Per 100 gram onbereid product:

  • 373 kJ
  • 89 kCal,
  • 1 g vet,
  • 17 g eiwit