Wrap met zalm- of tonijn filet americain

Zalm

Omega3 Wrap met zalm- of tonijn filet americain

 

Kan ook met:

Waardering

2.5/5
Type gerecht:
Lunchgerecht
Bereidingstijd:
10 - 20 min
Verkrijgbaarheid:
Goed
Aantal personen:
2 personen
 

Bereiding

Bestrijk 2 bloemtortilla's met 1 bakje zalm- of tonijnspread en leg er enkele blaadjes ijsbergsla op. Rol de tortilla's stevig op en snijd ze schuin doormidden. Zet de wraps met een cocktailprikker vast. Leg voor een extra luxe zalmwrap een plakje gerookte zalm op de sla en rol deze daarna op. De rolletjes passen prima in een lunchbox maar kunnen ook als borrelhapje geserveerd worden.


Ingezonden door: B. Bleumink, Arnhem

Ingrediënten

  • 1 bakje à 150 gram zalm- of tonijnspread
  • 2 bloemtortilla's
  • ijsbergsla
  • eventueel gerookte zalm
 

Ook lekker

Broodje haring

Broodje haring

Lunchgerecht

4/5
Gourmet met vis

Gourmet met vis

Hoofdgerecht

3.5/5
 
 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Zalm

Zalm

Salmo salar

In Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd. Op dit moment is het aanbod aan kweekzalm van een zodanig niveau dat het onderscheid tussen wild en kweek steeds moeilijker te maken is. De kweekzalm heeft wel een wat hoger vetgehalte en een zoetere smaak dan de wilde zalm. Ten aanzien van de kwekerijen bestaan uiteraard kwaliteitsverschillen. Hoe minder zalmen per bassin, des te beter is de uiteindelijke kwaliteit. Kweekzalm krijgt daarom een 'etiket' opgeplakt, bijvoorbeeld met de gradatie 'ordinary' of 'superior'.

Over het algemeen is alle zalm die gerookt en vers verhandeld wordt, afkomstig uit kwekerijen. De zalm wordt in een rivier geboren en trekt daarna naar zee. Hier blijft hij het grootste deel van zijn leven. Als de zalm wil paaien, trekt hij naar zijn geboorterivier toe. Anadroom wordt dit genoemd. Deze situatie wordt in de kwekerijen precies nagebootst.

 


Verkrijgbaarheid

Maanden jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Verkrijgbaarheid Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed Goed

Legenda

seizoen gesloten
kuit periode
mager
goed

Vangstgebied

  • 21 - Noordwestelijk deel Altantische Oceaan
  • 27-4 - Noordzee
 

Zalm

De rug is blauwgroen en de flanken zijn zilverkleurig. Zalm heeft een witte buik. De maximale lengte is 1,5 meter.


Koken met Zalm

Het vlees van kweekzalm is half zacht, vettig en zeer smaakvol. Zalm is geschikt om te stoven, bakken of grillen. Zalm wordt ook vaak gerookt aangeboden.


Voedingswaarden

Per 100 gram onbereid product:

  • 911 kJ
  • 217 kCal
  • 14 g vet
  • 19 g eiwit