Laatst bekeken

  • Geen
 

Top 5

 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Nieuws

Nieuwe eettrend gespot: Seafood boil

04 jul 2017
Langoustines komen steeds vaker uit onze eigen Noordzee. Desondanks eten wij Nederlanders deze kreeftachtige nog lang niet zoveel als de landen rondom de Middellandse Zee. Om Nederlanders op een laagdrempelige manier hernieuwd kennis te laten maken met langoustines introduceerde het Nederlands Visbureau onlangs het Amerikaanse fenomeen ‘de Seafood Boil’ met deze kreeftachtige in de hoofdrol.

 

Wat is een Seafood Boil?
De Seafood Boil is een gezellig eetfestijn afkomstig uit de zuidelijke staten van de U.S.A en dan met name Louisiana, Georgia en South Carolina. Families, groepen vrienden of soms zelfs kerkgenootschappen genieten samen van   verschillende soorten schaal- en schelpdieren, rode aardappels, chorizo en maiskolfjes met Cajunkruiden die aan de kook worden gebracht in een grote kookpan. Vervolgens wordt deze op een lange tafel in de tuin of in het park uitgestort op krantenpapier, waarna iedereen met de handen heerlijk kan genieten van al het lekkers. Het Nederlands Visbureau voorspelt dat dit wel eens de zomerse foodtrend kan worden van 2017!

Do it yourself
Als je kunt barbecueën, dan lukt het je ook om een Seafood Boil te organiseren. Dit is wat je nodig hebt:
1 grote soep- of pastapan (grootte afhankelijk van het aantal personen
Een schuimspaan
Een extra lange pollepel een gasbrander voor buiten

De ingrediënten:
(hoeveelheden per persoon)

250 g langoustines 
5-10 kokkels 
1 krabbenpoot
2 minimaiskolfjes
4 rosevalaardappels
1 chorizoworst
1 rode ui
½ Citroen
4 hete pepers
Cajunkruiden (1tl cayennepeper, 2tl zout, 1 tl oregano
laurierblad (naar smaak)

Zo maak je het:
Meng de kruiden met elkaar. Voeg de gehalveerde aardappels, gesneden uien en gehalveerde citroenen toe aan de pan. Vul de pan met water tot iets boven de aardappels. Voeg de kruidenmix toe en breng het water aan de kook. Laat het geheel 20 min. koken. Voeg de hete pepers, maiskolfjes, en uien toe en kook 5 min. mee. Doe de langoustines. Kokkels krabbenpoten en chorizo in de pan. Laat enkele minuten koken en serveer!

Wijntip: Een Riesling d’ Alsace past perfect bij de Seafood Boil, bijvoorbeeld de Bott frères Alsace Riesling ‘Tradition’ (€9,95 bij Henri Bloem)