Recept van de dag - Visrecepten http://www.visrecepten.nl/ http://www.visrecepten.nl/visbureau/img/logo.gif Recept van de dag - Visrecepten http://www.visrecepten.nl/ 15 <![CDATA[ Scholsandwich met parmezaanse kaas en kruiden ]]> 2017-05-22 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=758

1 dep de scholfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met citroensap, zout en peper. Leg 2 scholfilets naast elkaar in een rechthoekige magnetronschaal. Meng in een kom het broodkruim met de helft van de parmezaanse kaas, de bosui, peterselie en dille 2 meng er zout en peper naar smaak door 3 verdeel 3/4 van het kruidenmengsel over de scholfilets in de schaal. Leg de andere scholfilets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Strooi de rest van de kaas erover 4 schenk de vis- of kruidenbouillon op de bodem van de schaal 5 dek de schaal af met een deksel of magnetronfolie en verwarm de scholfilets 8-10 minuten in de magnetron op 400 Watt. Laat de scholsandwiches nog ca. 3 minuten nagaren

]]>
<![CDATA[ Koolvis met paprikasaus en geroosterde sjalotjes ]]> 2017-05-23 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=455

Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprika en vleestomaten 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en stoof zachtjes 15 minuten. Verdun eventueel iets met een scheutje water. Pureer de saus met een staafmixer en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de saus warm. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren. Schep ze om met 1 eetlepel olijfolie en wat zeezout. Rooster de sjalotjes in een grillpan in 5 minuten bruin en gaar. Meng de bloem op een bord met peper, zout en paprikapoeder. Haal de visfilets erdoor. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak de koolvis in 3-4 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep op 4 warme borden een laagje paprikasaus. Leg daarop de koolvis met de sjalotjes eromheen. Serveer er gekookte aardappel of aardappelpuree met broccoli bij. Wijn Lekker met een lichtgekoelde rode Côtes du Roussillon of een droge Roussillon-rosé.

]]>
<![CDATA[ Pittige penne met tomaat en makreel ]]> 2017-05-24 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=667

Kook de penne in ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Snijd de helft van de tomaten in vieren en de rest in kleine stukjes. Verwijder de kop en het vel van de makrelen en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in stukken. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roer de tomaatstukjes, sinaasappelrasp, knoflook, paprikapoeder, peterselie en olijven met het sinaasappelsap en wat zout en peper erdoor. Bak het mengsel 2-4 minuten op zacht vuur. Laat de pasta in een vergiet uitlekken. Schep de penne, makreel en tomaatparten door het tomaatmengsel en warm de pasta in nog 2-4 minuten goed door. Serveer de penne met tomaat en makreel in diepe borden en strooi de feta erover.

]]>
<![CDATA[ Pakketje met schol, venkel en rode ui ]]> 2017-05-25 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=340

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de scholfilets in de lengte en wrijf ze in met zout, peper en chilipoeder. Maak de venkel en ui schoon, halveer ze en schaaf ze (in de keukenmachine) in flinterdunne plakjes. Spreid twee stukken bakpapier op het aanrecht uit en maak in het midden in de lengterichting een bedje van de helft van de venkel en ui. Verdeel de helft van de geraspte sinaasappelschil en peterselie erover. Drapeer hierop de scholfilets en verdeel daarover de rest van de venkel, ui, sinaasappelrasp en peterselie. Strooi er zout en peper over en sprenkel de vermout er overheen. Vouw het bakpapier rond de vulling naar boven en draai de pakketjes aan de lange zijden dicht, de bovenkant moet open blijven. Zet de pakketjes op de bakplaat en laat ze in de oven in ongeveer 20 minuten kleuren en gaar worden. Lekker met aardappelpuree.

]]>
<![CDATA[ Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree ]]> 2017-05-26 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=398

Snijd de geschilde aardappels in blokjes en kook ze in weinig water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Halveer de tomaten, zet ze met de snijkant naar boven in een laag ovenschaaltje. Meng de hazelnoten met kaas en peper naar smaak en verdeel dit over de tomaten. Druppel er wat olijfolie over. Schuif het schaaltje 15 cm onder een hete grill en laat de tomaatjes in 6-8 minuten goudbruin kleuren. Wrijf de tongscharfilets in met zout en peper. Meng de bloem met de tijm en peper en wentel de filets erdoor. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de tongscharfilets (in gedeelten) in 4-6 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook zachtjes zonder te kleuren. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer de knoflookolie en zoveel melk erdoor dat een heel smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep de knoflookpuree als een bedje op vier warme borden en leg de tongscharfilets er schuin op. Zet de gegrilde tomaatjes ernaast. Lekker met roergebakken witlof: snijd struikjes witlof in de lengte in repen en roerbak ze in wat olijfolie in 3-4 minuten beetgaar. Sprenkel er wat balsamicoazijn over en breng op smaak met zout en peper.

]]>