Recept van de dag - Visrecepten http://www.visrecepten.nl/ http://www.visrecepten.nl/visbureau/img/logo.gif Recept van de dag - Visrecepten http://www.visrecepten.nl/ 15 <![CDATA[ Marokkaanse zeeduivel met asperges ]]> 2017-07-17 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=802

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de tomaat met de kruiden, het sap van 1 limoen en 4 el olijfolie in een schaal. Pers de knoflook erboven en schep om. Dep de vismoten droog met keukenpapier. Wrijf ze in met de ras-el-hanout en wat zout en peper. Besmeer de vismoten en de asperges met de laatste 4 el olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de asperges in 6-8 minuten rondom bruin en beetgaar. Leg ze op een schaal en bestrooi met zout en peper. Gril de vismoten in 3-4 minuten per kant bruin en net gaar. Leg ze op de asperges. Giet de bulgur af en schep om met het tomatenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de zeeduivel met de asperges en de tomatenbulgur. Geef de laatste limoen in partjes gesneden erbij.

]]>
<![CDATA[ Groentetagliatelle met zalm en tomatendressing ]]> 2017-07-18 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=258

Besprenkel de moten zalm met citroen en bestrooi ze met peper en zout. Schaaf de geschrapte wortels en gewassen courgette met de kaasschaaf of groenteschaaf in brede linten en leg deze als een bedje in een ovenschaal. Leg de moten zalm erop. Verwarm het gerecht afgedekt 4-5 minuten in de magnetron op maximaal 400 watt. De zalm is gaar als deze ondoorschijnend is. Meng de ingrediënten voor de tomaten-balsamicodressing. Leg de zalm op een bedje groentetagliatelle. Sprenkel de dressing erover en garneer met basilicumblaadjes.

]]>
<![CDATA[ Geroosterde sliptong met pittige tartaarsaus ]]> 2017-07-19 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=796

Dep de sliptongen droog met keukenpapier. Wrijf de vissen in met de kerrie en zout en peper naar smaak. Meng voor de tartaarsaus de mayonaise met het citroensap, de sjalot, de kruiden, de augurk, de kappertjes en mierikswortel naar smaak. Voeg zout en peper toe. Verwarm de oven voor tot 200 ºC of steek de barbecue aan. Leg de sliptongen op een ingevet vel aluminiumfolie en besprenkel ze met de olie. Rooster de vis in de voorverwarmde oven of op de barbecue in ca. 10 minuten gaar. Leg de sliptongen op 4 borden en geef er de tartaarsaus bij. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel en een tomaten-peterseliesalade.

]]>
<![CDATA[ Gamba’s met kerriemayonaise en couscous van bloemkool ]]> 2017-07-20 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=913

Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snijd in ringetjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Haal de roosjes van de bloemkool los en maak fijn in de keukenmachine. Meng er citroensap, rasp, olijfolie en pompoenpitten doorheen en breng op smaak met fleur de sel en peper. Bak de gesnipperde ui met het rode pepertje en verwarm de bloemkoolcouscous even mee. Meng de ingrediënten voor de marinade en verwarm deze op laag vuur. Verwijder het darmkanaal van de gamba’s. Bak de gamba’s kort rondom roze. Haal de marinade van het vuur en leg de garnalen erin. Meng de ingrediënten voor de mayonaise. Maak een timbaaltje van de couscous, leg er 3 garnalen op, druppel er wat van de kerriemayonaise omheen en garneer met koriander en/of munt.

]]>