Recept van de dag - Visrecepten http://www.visrecepten.nl/ http://www.visrecepten.nl/visbureau/img/logo.gif Recept van de dag - Visrecepten http://www.visrecepten.nl/ 15 <![CDATA[ Tartaar van kabeljauw en Hollandse garnalen ]]> 2017-03-27 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=660

Snijd de rauwe kabeljauw in kleine blokjes en meng met de korianderblaadjes en olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en gemalen koriander. Meng de zure room met de mosterd. Verdeel de kabeljauw in 4 cirkels, druk goed aan, vul aan met de Hollandse garnalen, druk goed aan en verdeel de zure room over de garnalen. Besprenkel alles met olijfolie en maal er nog wat koriander over.

]]>
<![CDATA[ Vrolijk broodje haring ]]> 2017-03-28 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=737

Marineer de uiringen1-2 uur in een schaaltje met azijn tot ze mooi roze en zacht zijn. Laat daarna in een zeef uitlekken. Bestrijk de broodjes royaal met de kerriesaus en leg elke onderkant op een bord. Verdeel de veldsla en wortelreepjes erover en maak hierop een bergje van komkommer. Leg de repen haring op de komkommer. Schep er nog een lepeltje kerriesaus op en verdeel de uiringen erover. Zet de bovenkant van de broodje erop. Lekker met frieten en geef de rest van de kerriesaus erbij om te dippen.

]]>
<![CDATA[ Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus ]]> 2017-03-29 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=644

Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn. Schaaf van de komkommer of courgette 8 mooi dunne, lange linten. Laat de linten op keukenpapier uitlekken. Wrijf de stukken heilbot in met zout en bestrooi de bovenkant met wat peper. Leg er een toef zeekraal op. Wikkel rond elk stuk vis 2 linten. Leg de stukken vis in een stoommandje en stoom de vis in een steamer of in een stoompan boven een flinke laag kokend water in 8-10 minuten gaar. Overgiet intussen het basilicum in een zeef met kokend water en pureer de blaadjes met het citroensap en 50 ml water in de blender. Voeg de dooiers met ½ theelepel zout en peper naar smaak toe en meng alles 1 minuut op de hoogste stand. Voeg al draaiend de boter in een dun straaltje toe. Schenk de saus in een pan met een dikke bodem en verwarm het geheel al roerend op heel zacht vuur tot de saus licht bindt. De saus mag niet koken! Schep de saus op warme borden en leg er een stuk gestoomde heilbot in. Garneer met wat peper.

]]>
<![CDATA[ Kabeljauw met mosterd ]]> 2017-03-30 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=903

Snijd de champignons in plakjes en de sjalotjes en peterselie fijn. Was de kabeljauwmoten, leg ze in een diep bord, pers het sap van een halve citroen erover en wat zout en peper en laat een uur marineren. Droog de moten af, haal ze door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Smelt 60 gram boter in een pan en bak hierin de moten bruin in circa 6 minuten per kant. Smelt de rest van de boter in een pan en bak hierin de champignons. Leg de kabeljauw samen met de champignons op een voorverwarmde schaal. Houd de schaal warm. Fruit de sjalotjes in de boter van de kabeljauw, blus af met de wijn en roer alle aanbaksels goed los. Roer slagroom, mosterd en de rest van het citroensap erdoor. Laat wat indikken. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de kabeljauw en de champignons, en bestrooi met peterselie.

]]>