Recept van de dag - Visrecepten http://www.visrecepten.nl/ http://www.visrecepten.nl/visbureau/img/logo.gif Recept van de dag - Visrecepten http://www.visrecepten.nl/ 15 <![CDATA[ Gebakken wijting met kruidige groenten ]]> 2017-02-20 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=679

Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemalen zwarte peper. Laat de vissen zo 5 minuten liggen. Halveer de snijbonen en snijd ze in de lengte in dunne reepjes. Strooi de bloem op een bord en wentel de wijtingen erdoor. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de wijtingen in 8-10 minuten mooi bruin en net gaar, keer ze af en toe. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan en schep de knoflook, wortel, snijbonen, ui en 1 eetlepel citroensap erdoor. Voeg 3 eetlepels water en een beetje zout en versgemalen peper toe en smoor de groente afgedekt op heel zacht vuur in 6-8 minuten gaar. Schep het basilicum erdoor. Leg de wijtingen op warme borden en schep de gesmoorde groenten ernaast. Serveer met kruidenrisotto of aardappelpuree en rucolasalade.

]]>
<![CDATA[ Rode poon met citroen en rozemarijn ]]> 2017-02-21 00:00:00 http://www.visrecepten.nl//recepten/recept/?tx_visrecepten_pi4%5BshowUid%5D=288

Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor. Spoel de rode ponen af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrooi ze met zout en peper. Boen de citroen schoon en snijd hem in dunne plakjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Snijd de tomaten in plakjes. Spreid 4 stukken aluminiumfolie van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes tomaat en de uiringen in het midden. Strooi er wat zout en peper over. Zet de rode ponen in het midden en leg de plakjes citroen en takjes rozemarijn erop. Sprenkel de basilicumolie erover. Vouw de folie rond de vissen naar boven en vouw het als pakketjes dicht. Laat de vispakketjes op de barbecue of in de oven in ca. 15-20 minuten gaar worden.

]]>