Laatst bekeken

  • Geen
 

Recepten met vis uit blik

 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Vis conserven

Vis uit blik kun je heel goed verwerken in de warme maaltijd, in salades of op de boterham. Maar visconserven zijn ook ideaal voor tijdens een borrel. Je hebt binnen een paar minuten gezonde en feestelijke hapjes op tafel! Met vis uit blik kun je eindeloos varieren.  

 

Gezond uit blik

Door het snelle productieproces blijven alle goede eigenschappen van vis bewaard, te vergelijken met groenten in pot.  Visconserven zijn dus niet alleen lekker maar ook nog eens super gezond.
 

Makkelijke maaltijd

Het is altijd handig om een paar blikjes vis in huis te hebben. Visconserven zijn lang houdbaar en dus makkelijk om op voorraad te hebben. En met een paar andere ingrediĆ«nten heb je in een handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd op tafel staan. Een zomerse pastasalade is bijvoorbeeld zo gemaakt: met zalm uit blik, wat olijven, cherrytomaatjes en rucola. En tegenwoordig is vis uit blik ook in smaakvolle olie en sauzen verkrijgbaar. Je hoeft er dan geen kruiden meer aan toe te voegen. Makkelijker kan koken bijna niet worden!
  

Mee op reis

Heb je een weekendje in een bungalowpark gepland of ga je met de hele familie kamperen? Vergeet niet om wat blikjes vis mee te nemen. Zo weet je zeker dat je op vakantie ook een makkelijke en gezonde maaltijd op tafel zet. De blikjes nemen bovendien weinig ruimte in beslag.


In olie of water ?

Vis uit blik is zowel in water als in olie verkrijgbaar. Het verschil zit hem in de smaak en het vetpercentage. Het aanbod wordt steeds groter en diverser, vis uit blik is tegenwoordig te koop in:

  • Olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • Olie met knoflook
  • Tomatensaus
  • Groene pepersaus
  • en met ingemaakte groente

Visconserven op basis van water zijn magerder en passen goed in een caloriearm dieet.  Vis in olie is het meest geschikt voor warme gerechten.


Soorten vis uit blik

Verkrijgbare vis uit blik:

  • Tonijn (meestal Skipjack)
  • Roze Zalm
  • Rode Zalm
  • Makreel (gerookt of gestoomd)
  • Sardines / Sardinesfilet
  • Ansjovis
  • Krab
  • Haring
  • Tilapia
  • Sardinellas
  • Mosselen
  • Garnalen

Bij sommige recepten kun je de verse of diepvriesvis vervangen door visconserven. Kijk in de receptendatabase voor lekker recepten met conserven.


vette vis boordevol Omega3

Het advies van de Gezondheidsraad is om 2x per week vis te eten, waarvan 1x vette vis. Want vette vis zit boordevol Omega3. Vette vissoorten zijn:

  • makreel
  • zalm
  • haring
  • paling

Als je onderstaande sticker ziet weet je dat je een vette vis te pakken hebt.