Laatst bekeken

  • Geen
 

Lijst met recepten

 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Vis bewaren

Door vis goed te bewaren blijft de kwaliteit en smaak behouden. Vis is een vers product en daarom is het belangrijk dat het zorgvuldigd bewaard wordt, in de koelkast of vriezer. Na het kopen van de vis moet deze eigenlijk zo snel mogelijk gekoeld worden. En probeer de koelketen niet te onderbreken.

 

In de koelkast

Verse vis kan je het beste zo vers mogelijk eten. Bewaar vis liever niet langer dan een dag, hooguit twee dagen in de koelkast. Op voorverpakte vis staat een uiterste houdbaarheidsdatum. Bewaar vis altijd in de koelkast bij een temperatuur van maximaal 7°C. Een temperatuur van 4°C heeft wel de voorkeur aangezien het aantal bacteriën zich dan minder snel vermenigvuldigt.
Bewaar rauwe en bereide producten in de koelkast gescheiden van elkaar.

 

In de vriezer

Bewaar diepgevroren vis tot gebruik in de vriezer. Magere vis is in de diepvries zo’n zes maanden houdbaar. Vette vis blijft ingevroren drie maanden goed, net als bereide vis, zoals kibbeling en gerookte paling. 

bron: CBL & Voedingscentrum

 


Hoeveelheid vis per persoon

Reken bij het kopen van vis op ongeveer de volgende hoeveelheden per persoon:
• 150 gram gefileerde vis
• 200 gram vismoten
• 250 gram hele vis
• 1 kilo mosselen


Basisbereidingen vis

Vis kun je op veel verschillende manieren bereiden. Klik hier om direct naar bereidingswijzen te gaan.


vette vis boordevol Omega3

Het advies van de Gezondheidsraad is om 2x per week vis te eten, waarvan 1x vette vis. Want vette vis zit boordevol Omega3. Vette vissoorten zijn:

  • makreel
  • zalm
  • haring
  • paling

Als je onderstaande sticker ziet weet je dat je een vette vis te pakken hebt.