Laatst bekeken

  • Geen
 

Recepten diepvriesvis

 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Diepvries vis

Diepvriesvis koop je voornamelijk in de supermarkt. Net als diepvriesgroenten worden alle vitamines en mineralen behouden bij het vriesproces van vis. Ook diepvriesvis is dus een gezonde keuze.

In het diepvriesvak vind je zowel onbereide visfilets (bijvoorbeeld kabeljauw of zalm) als ook deel bereide vis, die je alleen nog hoeft op te warmen (ovenschotels, gepaneerde vis of complete maaltijden met vis).

Bewaren

Bewaar diepgevroren vis tot gebruik in de vriezer. Magere vis is in de diepvries zo’n zes maanden houdbaar. Vette vis blijft ingevroren drie maanden goed, net als bereide vis, zoals kibbeling en gerookte paling. 

bron: CBL & Voedingscentrum

 

Wel of niet ontdooien?

Wanneer de vis in de oven of magnetron wordt bereid, hoeft de vis niet te worden ontdooid. De bereidingstijd is echter wel langer dan bij verse vis. Als de vis wordt gebakken, dan moet het wel vooraf worden ontdooid. Leg de bevroren vis in de koelkast of houd de vis onder koud stromend water.


Receptenboekje

2x per week: gewoon doen!

Twee keer per week vis op het menu? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Met vis zijn volop variaties mogelijk en bovendien is vis in een handomdraai klaar. Als we daarnaast weten dat het regelmatig eten van vis de kans op diverse gezondheidsproblemen kleiner maakt, dan is de keuze toch snel gemaakt? Twee keer per week vis, gewoon doen.