Laatst bekeken

  • Geen
 

5 heerlijke recepten

 

Mijn recepten

    Geen recepten
 

Kopen en bereiden

De populariteit van vis is de laatste jaren sterk toegenomen. Mede doordat het kopen van vis ons steeds makkelijker wordt gemaakt. En dan niet alleen bij de visspecialist of op de markt. Bijna elke supermarkt verkoopt naast vis in de diepvries en visconserven ook verse vis. Daarnaast verschijnen steeds meer lekkere visgerechten op de menukaarten van restaurants. Wij eten meer vis omdat het een makkelijke, gezonde en lekkere keuze is. Maar waar moet je nu op letten als je vis koopt? En kies je voor verse vis, of vis uit de diepvries of in blik? Hier een paar tips.


Verse vis kopen, waar let je op?

Verse vis ziet er fris uit en ruikt naar de zee. Hele vis heeft een glanzende huid en heldere, bolle ogen. De kieuwen zijn rood of roze, de staart is stevig en eventuele schubben sluiten goed aan. Verse visfilets en vismoten zijn stevig, veerkrachtig en licht doorschijnend. Als vis niet vers is, ruik je dit direct aan de onaangename geur.

Meer over Verse vis 


Vis op de minuut

Vis bereiden is niet moeilijk! Of je nu bakt, wokt, grilt of stoomt, een perfect bereide vis vraagt om een perfecte timing. In het handige foldertje 'Vis op de minuut' staat alles wat je moet weten om vis perfect te bereiden: de bereidingstijden per vissoort én per bereidingswijze. Bovendien krijg je ook nog een paar handige tips aangereikt. Je kunt het foldertje van deze website downloaden.

Klik op de afbeelding hiernaast om de folder te downloaden.

 

 

Conserven

Vis uit blik past heel goed in de warme maaltijd, in salades of op de boterham. De variatiemogelijkheden zijn enorm en het bereidingsgemak is groot. Daarnaast kunnen visconserven geruime tijd bewaard worden. Meer over visconserven


Diepvriesvis

Diepvriesvis koop je voornamelijk in de supermarkt. Net als diepvriesgroenten worden alle vitamines en mineralen behouden bij het vriesproces van vis. Ook diepvriesvis is dus een gezonde keuze. Meer over vis uit de diepvries


Hoeveelheid vis per persoon

Reken bij het kopen van vis op ongeveer de volgende hoeveelheden per persoon:
• 150 gram gefileerde vis
• 200 gram vismoten
• 250 gram hele vis
• 1 kilo mosselen


Basisbereidingen vis

Vis kun je op veel verschillende manieren bereiden. Klik hier om direct naar bereidingswijzen te gaan.


vette vis boordevol Omega3

Het advies van de Gezondheidsraad is om 2x per week vis te eten, waarvan 1x vette vis. Want vette vis zit boordevol Omega3. Vette vissoorten zijn:

  • makreel
  • zalm
  • haring
  • paling

Als je onderstaande sticker ziet weet je dat je een vette vis te pakken hebt.